Kondansatörler Neye Denir?

Elektronların kutuplaşmış bir şekilde elektriksel yükü iç kısmında depolamak için kullanılan elektronik devre elemanı olarak bilinen cihaza kondansatör denir. Kondansatörün iç kısmı daha çok yalıtkan olan bir malzemenin iki metal iletken bir yapıdaki tabakanın orta kısmına yerleştirilmesi ile oluşur. Kondansatör aynı zamanda günlük ortamda kapasitör, sığa ya da kapasite gibi isimler ile de bilinir. Günümüz koşullarında teknoloji oldukça dikkate alındığı için kondansatör de çok daha önemli bir yere sahip olur.

Kondansatörler Neye Denir

Ortaya çıktığı zamandan bugüne kadar teknolojinin ilerlemesi için çok katkıda bulunduğu için elektronik ve elektrik açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Kondansatörler aynı zamanda elektrik yükünü depolamaya yarar. Kompanzasyon açısından görünürlük gücü daha az seviyeye getirmek için reaktif bir güç kontrolü yapabilir. Daha çok alternatif akımı, doğru akıma dönüştürmek için kullanılırken aynı zamanda doğru akımı da alternatif akıma dönüştürmek için kullanılır. Kondansatörle

Kondansatörün Çalışma Prensibi Nedir?

Kondansatörler için gerilim uygulandığı takdirde iletken olan plakalar birbirine göre ters olacak şekilde ve eşit bir değer taşıyarak elektrik yükü sayesinde yüklenme olur. Bu durum ise daha çok plakalar ile arasında bir elektrik alanı yeri oluşturmasına neden olur. Bu iki plaka ortasında yalıtkan maddeden ötürü başka bir yük akışı yani diğer adıyla elektrik akımı gerçekleşmez. Yük değişimi olacağı zaman sadece kapasitörün iki ucunun aracılığı sayesinde bağlı olduğu devre üzerinden gerçekleşir.

Kondansatörler Nerelerde Kullanılır?

Çok daha farklı tipte bulunan kondansatörler, elektrik devreleri için farklı amaçlarda da kullanılabiliyor. Pek çok çeşide sahip kondansatör çeşitleri bulunur. Bunlardan bazıları ise şunlardır. Seramik kapasitör şekil açısından aynı zamanda mercimek kapasitör ismi ile de bilinirler. Daha çok ses ve RF devirleri için kullanılırlar. Uygun maliyetli ve güvenilir oldukları için oldukça tercih edilen kapasitörler arasında yerini alır. Elektrolit kapasitör; polarize tipe sahip kutuplu bir kapasitör çeşididir.

Oldukça yüksek bir değer sağlarlar. Silindirik bir yapısı bulunur. En çok da güç kaynağı devresi ve ses devresi ayrımı gibi düşük frekans işlerinde tercih edilir. Tantal kapasitör; Aynı elektrolit kondansatörler gibi bu kapasitör de kutuplu bir yapıya sahiptir. Boyutlarına göre yüksek kapasiteli değerleri vardır. Siz de https://www.botem.com.tr/kondansatorler sitesinden hizmet alabilirsiniz.

Yanıtla