Saç Kurutmanın Püf Noktaları

Saç bakımının yer açarak daha sağlıklı olan saçlara sahip olmanın avantajını yaşayabilirsiniz. Saç bakımında kökler ve saç tellerinin uçları oldukça önemlidir. Köklerin güçlü olması durumunda dökülmelerin önüne geçilirken saçların nem dengesine sahip olması ise kırılmaları azaltır. Nem dengesinin elde edilmesinde en büyük etken olan saç kurutma makineleri saç tellerinin kurumasına sebep olur. Kurumalar ise maalesef saç tellerinde geri dönülemez tahribatlara sebep olarak matlaşmaya etki eder.

Saç kurutma işleminde bazı detaylara dikkat ederek saç tellerinizi koruyabilir ve sağlıklı saçlara sahip olmanın da avantajını elde edebilirsiniz. Saç tellerine zarar vermeden ve nem dengesine etki etmeden saçlarınızı kurutabilirsiniz.

Saçlarınızın Doğal Kurumaya Bırakın

Saçların kurumasında en doğal uygulama saçların doğal olarak kurumasına yer vermedir. Saçların kurutma işleminde doğal kurumaya bırakmak ıslak saç tellerinde bulunan nemin saç teli tarafından emilmesini sağlar. Bu ise saç tellerinin parlak olması ve daha sağlıklı görünmesini sağlar. Yıkama sonrasında bir süre havlu ile saçların neminin alınması da daha hızlı kuruma sağlayacaktır.

Saç Kurutma Makinesinin Ayarını Kısın

Acil ihtiyaç durumunda ya da illa saçlarınızı kısa sürede kurutmak istiyorsanız saç kurutma makinesine yer açabilirsiniz. Saç kurutma makinesi kullanımında hızlı kurutma işleminin yerine düşük hıza ayarlamanız daha yavaş bir kurutma işlemi yaparak tellerin kurumasına ve matlaşmasına da engel olur. Bu sayede saçlarınızın yıpranmasının da bir nebze önüne geçmenizde mümkün olacaktır.

Yanıtla