Elektrik Faturasından Tasarruf Etmenin İpuçları

Gereksiz elektrik kullanımı ve israf sonucu her ay yüklü elektrik faturaları bütçenizi sarsmakta. Kullanmadığınınız elektronik eşyaları fişten çekmeli ve girmediğiniz odaların ışıklarını açık bırakmamalısınız. Beyaz eşya seçimi yaparken A+++ eşyalardan yana tercihinizi yaparsanız büyük oranda tasarruf sağlarsınız.

fatura

fatura

Kullandığınız Eşyalardan Elektrik Tasarrufu Yapmanın Yöntemleri

Buzdolabınızın sağ ve sol yanında eşya olmamalı. Buzdolabınızı fırından uzak tutmalısınız. Buzdolabınız eğer buzlanma yaptıysa daha fazla enerji üreteceği için fişini çekmeli ve buzlarını eritmelisiniz. Buzdolabınızı güneş ışığı almayan yere koymaya çalışın. Çamaşır makinenize fazla deterjan koyduğunuz zaman daha fazla enerji harcar.

Fırından tasarruf etmek için ise fırında bir şeyler pişirdiğiniz zaman devamlı fırın kapağını açıp kapamayın. Ön ısıtma süresini ise kısa tutun. Fırına koyduğunuz yiyeceklerin pişme süresine yakın fırını kapatırsanız elektrikten büyük ölçüde tasarruf yapmış olursunuz. Televizyon, uydu alıcısı ve benzeri eşyalarınızı fişten çekerek kapatmayı unutmayın. Kırmızı tuş işaretine basarak kapattığınız zaman elektronik eşyalarınızın elektrik israf ettiğini unutmayın.

enerji değerleri

enerji değerleri

Ampul seçerken özellikle LED ampullerden yana tercihinizi yapmaya çalışın. LED ampuller tasarruf sağladığı gibi diğer ampullere göre ortamı daha çok aydınlatır. Kendi elektriğinizi kendiniz üreterek basit ev aletlerinden tasarruf edebilirsiniz. İlk başlarda malzeme ile birlikte kurulum masrafı pahalı olsa da diğer yıllarda getirisi yüksek olur. Elektrik kesintisi olduğu zaman dahi kendi depoladığınız elektriği kullanabilirsiniz.

Yanıtla