Badana Nasıl Daha Kolay Yapılır?

Bahar ayları geldiği zaman daha sık yapılmaya başlanan badana işleminin daha hızlı yapılabilmesi mümkündür. Bu yöntemleri öğrendiğiniz zaman badana işlemini sizler de daha pratik ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. İlk olarak boyayacağınız renge karar vermeniz gerekiyor. Yeterli miktarda boya satın aldıktan sonra boyanacak olan zemini boya işlemine hazır hale getirmeniz gerekiyor.

Eski yaptığınız badana işleminden dolayı kabarmış ya da dökülmüş olan yerler var ise bu yerleri ilk olarak bir spatula ile kazımalı ve temizlemelisiniz. Badana yapacağınız zaman eşyalarınızın zarar görmemesi için onları örtüler ile kaplayabilirsiniz.

badana

badana

Boyanın yapılacağı odadaki eşyaları dışarıya çıkartamıyorsanız orta kısımlara almalı ve duvarlardan uzak tutmalısınız. Kullanacağınız boyanın ambalajında yer alan ölçüdeki suyu da boyaya katmalısınız. Duvardaki saat, tablo, lamba ve diğer aksesuarları da sökmeniz gerekiyor.

Badana İşlemine Nereden Başlamalı?

Badana işlemine her zaman tavandan başlamalısınız. Rulo kullanarak tavanı tamamen boyadıktan sonra kestirme fırçası yardımı ile kartonpiyer boyanmalıdır. Duvarları boyadığınız zaman kapı ve pencere çevreleriyle birlikte köşe kısımları da kestirme fırçalar ile boyayabilirsiniz.

boya

boya

Pencere çerçeveleri ve süpürgeliklerin boyanabilmesi için maskeleme bandı kullanmanız da gerekebilir. Boya işlemi sırasında fırça ve ruloya alınmış olan boyanın büyük kısmını tekrar boya kabına aktarabilirsiniz.

İnceltilmiş olan boyanın akışkan olmamasına da dikkat etmelisiniz. Dalgalanmanın meydana gelmesini istemediğiniz durumlarda aynı hareketi tekrar etmeli ve boyanın akışkan olmamasına dikkat etmelisiniz.

Yanıtla