Dekorasyon Nedir?

Dekorasyon kelimesi günümüzde birçok yerde geçmektedir. Ancak tam olarak anlamını söylemek gerekirse dekorasyon, yaşanan mekanın kullanım amacına göre daha güzel veya daha verimli olması için estetik ve sanatsal dokunuşlar yapılmasına denmektedir. Ancak bir çok insan dekorasyonu kendi istediği zevklere göre yapmaktadır. Tarih boyunca da bu zevkler kimi zaman kalıplara dönüşmüştür. Günümüzde geçmişten gelen izlere bakılarak kalıplaştırılmış dekorasyon çeşitleri bulunmaktadır. Amaç ise yaratıcı tasarımlar ile insanların kendi hayatlarına biraz daha yaşanabilirlik, farklılık ve zevk katmasıdır.

dekor

dekor

Dekorasyonda yaşanılacak alanda huzuru sağlamak oldukça önemlidir. Kişilerin hayatlarında sakin oldukları zamanı geçirecekleri bir mekanın düzenlemesi de buna göre yapılmalıdır. Dekorasyon yapmanın bir çok farklı çeşidi vardır. Çoğu kişi zevkine göre dekorasyon yapmaktadır. Ancak bunların yanı sıra bazı kalıplara göre de dekorasyon yapılabilir.

Renklere Göre Dekorasyon

Uzak doğu sanatlarından birisi olan Feng Shui en çok popüler olan dekorasyon tarzlarından birisidir. Aslına bakılırsa tam olarak bir dekorasyon çeşidi değil bir yaşam tarzıdır Feng Shui. Bu nedenle hayatınızı da buna göre düzenlemeniz gerekmektedir.

ev dekoru

ev dekoru

Yaz aylarında yapılacak olan dekorasyonlarda renk uyumu oldukça önemlidir. Açık renkli olan renkler sizin daha huzurlu ve mutlu olmanızı sağlayacaktır. Bu nedenle özellikle beyaz tonlarının kullanımı eviniz ve iş yerlerinizde size huzur verecektir. Bu tonlarda en çok kullanılabilecek olan kalıp İskandinav dekorasyon tarzıdır. Tamamen beyazın tonlarına göre yapılmaktadır.

Yanıtla