Cildimiz Neden Bozulur?

İnsan vücudunda en hassas noktalardan bir tanesi de kuşkusuz ki cilttir. Cilt yapı itibari ile her türlü dış etkenden çok çabuk olumsuz etkilenebilir. Özellikle güneş, stres, kirli hava, fazla sigara kullanımı ve aşırı nem gibi sebeplerle cildimiz deforme olabilir. Ayrıca bu gibi sebepler cildin bozulmasının yanında erken yaşlanmaya da en büyük sebeplerdir. Eğer siz de cildin bozulmasına ve erkenden yaşlanmanıza sebep olan bu durumları öğrenmek isterseniz siz değerli okuyucular için bu yazıda vereceğimiz bilgileri mutlaka okuyun.

cilt bakımı yapmak

cilt bakımı yapmak

Cildinizi Nasıl Koruyabilirsiniz?

Cildinizi mutlaka dış etkenlerde ve diğer bozulmasına sebep olan etmenlerden kendi önlemleriniz ile korumanız şarttır. Cildinizi korumak için her şeyden önce antioksidan açısından zengin olan besinlerden bol bol tüketmeniz gerekli.  Antioksidan daha çok A, E, C vitamini açısından zengin olan besinlerde bol bol bulunur. Bol bol portakal, mandalina, limon ve kivi gibi meyvelerden tüketin. Bu tarz vitamin ve mineral yönünden zengin olan besinlerden tüketirseniz cildinizde erken yaşlanma gibi durumlar görülmez.

cilt güzelliği

cilt güzelliği

Cilt bozulmasını doğru beslenerek önlemenin yanı sıra kullandığınız kozmetik ürünlerine de dikkat ederek önleyebilirsiniz. Bunun için siz değerli okuyuculara daha çok kimyasal ürünler yerine bitkisel ürünleri kullanmanızı tavsiye ederiz.

Kozmetik ürün kullanım şekline de dikkat göstermeniz şarttır. Eğer yağlı bir cilde sahip iseniz nemlendiriciyi sadece ihtiyaç duyulan bölgelerde kullanmalısınız.

Yanıtla