Arpacığa İyi Gelen Yöntemler Nelerdir?

Arpacık ufak bir sorun gibi gözükse de, arpacığın daha fazla  mikrop kapması durumunda daha büyük problemler oluşabilir. Kendi küçük, ağrısı büyük olan arpacık, çoğu zaman günlük hayatı büyük ölçüde etkiler. Burada yapılması gereken öncelikle arpacığın kendiliğinden geçmesini beklemeyerek bir doktora gözükmektir.

arpacık

arpacık

Bazı insanlar da tıbbi ilaçların vücudu daha fazla yoracağını düşünerek, doğal tedavi yöntemlerine yönelir. Bu da kabul edilebilir bir müdahale olsa da, emin olmadan bir tedaviye kalkışmak doğal bir yöntem olsa dahi sağlığınızı tehlike atabilir. Bu nedenle kullandığınız doğa ürünlerin bilgisini ve ne kadar kullanacağını da bir uzmandan öğrenmek daha iyi olacaktır.

İşte O Yöntemlerden Bazıları:

Ancak bazı doğal besinler, komplikasyonlara yol açmaz hatta iyileştirici etkisi de çok fazladır. Doğal yöntemlerle tedavi adımlarına geçmeden evvel, eğer lens kullanıyorsanız bir süre lensi kullanmamanız gerekecek. Bu süre içerisinde gözlüğünüzü kullanmalısınız.

arpacık nedir

arpacık nedir

Doğal yöntemler arasında ilk olarka yapmanız gereken göze uygulanan sıcak komprestir. 15dk ‘Lık sıcak kompresi gün içinde 5-6 kere uygulayabilirsiniz. Arpacığın şişliğini azaltmak içinse papatya çayı önerilir. Soğuyan papatya çayını süzerek pamuk yardı mı kompres yapabilir, günde 3-4 defa tekrarlayabilirsiniz.

Bir diğer yatıştırıcı etkiye sahip doğal besin ise patatestir. Patatesi rendeleyin ve ince bir beze sarın daha sonra (kompres yapmadan) arpacığın üstüne koyun 15-20 dk patatesi tutun. Bunu günde 2-3 kez tekrar edebilirsiniz.

Yanıtla