Anne Sütünün Bebeğe Yararları

Anne sütü, bebeği birçok hastalıktan koruduğu gibi gelişimini tamamlar ve bağışıklık sistemini de güçlendirir. Alerjiden korur, obezite olmasını da engeller. Bebeklerin 2 yaşına kadar anne sütü alması önemli olup, çocuğun hastalıklara karşı daha hızlı mücadele etmesini de sağlar. Anneyi de meme kanserinden korur. Bebeğinizin ilk altı ay anne sütünden başka hiçbir gıdaya ihtiyacı olmaz.

anne sütü

anne sütü

Bebeğiniz İçin Şifalı İksir Anne Sütü

Bebeğe altı aydan sonra anne sütünün yanı sıra ek takviye gıdalar verilebilir. Anne sütü bebeğe bir nevi ilaç etkisi yaratır. Emzirme ile anne ve bebek arasında güçlü bir bağ olur. Emziren anneler de kalp hastalıklarından kendini korur. Süt vermek bir bakıma da annenin depresyona girmesini de engeller.

Anne sütü ile beslenen çocuklar daha az hastalanır. Kulak enfeksiyonları ve ortodontik problemler de daha az görülür. Anne sütü alan çocuklar zeki olurlar. Alerji hastalıklarına yakalanmalarına daha az rastlanılır.

emzirmek

emzirmek

Annenin beslenmesine dikkat etmesi gerekir. süt vereceği dönemlerde sadece doğal gıdalara yönelmeliler. Hamur işleri ya da kızartma ve şarküteri gıdalardan kaçınmalılar. Süt artırıcı besinlerden olan salata, soğan ve süt ürünlerini bolca tüketebilirler. Bebeğin anne sütü ile beslenmesi bebeği birçok hastalıktan koruduğu gibi annenin de çoğu hastalık sorunlarına çözüm sağladığı araştırmalar ile görüldüğü için bebeğin iki yıl anne sütü ile beslenmesi önerilir.

Yanıtla