Ev Temizliğini Kolaylaştıran Nüanslar

Temizlikler genelde kadınların uğraşıdır ve eskiye nazaran çalışan kadınların fazlalığı, eve daha az vakit ayıran kadın sayısının da artmasına yol açıyor. Ev temizliği oldukça fazla vakit isteyebilir. Düzenli temizliklerde bile baş etmesi zor kirler ortaya çıkabileceği için birkaç tüyo tüm kirlerden kolayca kurtulma konusunda yardımcı olabilir.

ev temizliği

ev temizliği

Kararan bakırları parlatmanın hiç tahmin edilemeyecek çok kolay bir yolu var. Kızartmaların, hamburgerlerin vazgeçilmezi olan ketçapla parıl parıl parlayan bakırlara sahip olabilirsiniz. Biraz ketçapla bakırı ovalamak yeterli olur.

Tencerelerde uzun süre temizlenmeyen bazı kirler yerleşmeye başlar. Temizlemesi de git gide zorlaşır. Bu tip lekelerin üzerine biraz tuz döktükten sonra üzerine sirke dökmek ve ovalamak kirlerin kolayca çıkmasına yardımcı olur. Kolay kolay çıkmayacak gibi duruyorsa bir gece kadar bekletmek kirlerin yumuşamasında etkili olur.

temizlik

temizlik

Cam temizliğinde damla izlerinden kurtulmak için silme suyunun içine birkaç kaşık soda atmanız istediğiniz sonucu almanızı kolaylaştırır. Silme suyunun fazlalığına göre tatlı kaşığı büyüklüğü de yeterli olur.

Perdelerde Mükemmel Beyazlık İçin Ne Yapılmalı?

Tül beyazlatmak birçok kişi için işkence gibidir. Çıkmayan inatçı lekeler, sigaranın yarattığı sarartıların son bulması için kulağa inanılmaz gelen bir çözüm yolu var. Çamaşır makinasına tüller atıldıktan sonra 1 adet bulaşık makinesi için kullanılan tablet deterjanı üzerine bırakmak gerekir. Çamaşır deterjanı konan bölmeye de 3 yemek kaşığı kadar şeker inanılmaz beyazlıkta sonuç almaya yardımcı olur.

Yanıtla