Erkekler Kadınları Neden Kıskanır?

Erkeklerin orantısız kıskançlığının yıllardır çok sevmelerinden kaynaklandığı söylense de asıl gerçek kendilerindeki eksikliklerden dolayı olduğu yapılan araştırmalara göre kanıtlandı. Erkeklerin aldatılma ve terk edilme korkuları sebebiyle aşırı kıskançlık krizlerine girdikleri ve panterlerinin sosyal hayatlarını kısıtladıkları gözlemlendi.

erkekler

erkekler

Erkeklerin Kendilerine Güven Problemleri Var

Erkeklerin eşleri ya da ilişki içerisinde oldukları kişiyi kıskanmasının en büyük sebeplerinden birisi özgüven eksikliğidir. Sürekli olarak partnerlerinden şüphe duyması, her cümlelerinden farklı anlam çıkarması hem kendilerine hem de karşılarındaki kişiye olan güvensizliklerinin göstergesidir. Erkeklerdeki bu güvensizlik gün geçtikçe terk edilme ve aldatılma gibi korkulara dönüşür.

Erkeklerin sorgulayıcı ve yıpratıcı kıskançlığının bir diğer sebebi ise çocukça davranışlarından vazgeçememeleridir. Kıskançlığın partnerlerinin yaşamlarını kısıtlamak gibi bir sonucunun olmaması gerektiğini bir türlü kabullenemeyen erkekler kıskançlık konusunda ipin ucunu kaçırabiliyor.

erkekler ve kadınlar

erkekler ve kadınlar

Erkekler bir türlü partnerlerine yetemediklerini düşünerek kıskançlık krizlerine girebiliyor. Partnerlerinin çevrelerinde bulunan erkeklerin daha iyi özelliklere sahip olduğunu düşünmek ve kendilerinin yetersiz olduğuna bir şekilde kendilerini ikna etmeleri erkekleri kıskançlık krizlerine sokabiliyor.

Yalnız erkekler unutmamalıdır ki kıskançlık eşlerinin ya da sevgililerinin sosyal hayatlarını kısıtlama düzeyine geldiği zaman hastalıklı bir hal almış demektir. Bu duruma her kadın katlanamaz ve sürekli olarak yaşadığınız terk edilme korkusu bir gün başınıza gelebilir. Bu sebeple kıskançlığın tatlı ufak modan öteye geçmemesine dikkat etmekte fayda var.

Yanıtla