Muhallebi Nasıl Yapılır? Hangi Malzemeler Gereklidir?

Muhallebi, genç yaşlı kadın erkek herkesin severek yediği bir tatlıdır. Tarifine geçmeden önce muhallebi için gerekli olan malzemeleri sıralayalım. 5 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 paket vanilya, 1-2 çay bardağı un ve 1 tatlı kaşığı tereyağı. Muhallebinin servisi için ise 1 adet muz ve 1 yemek kaşığı toz halinde Antep fıstığı gerekmektedir.

Yapımı için ilk olarak beş su bardağı sütü bir tencereye alarak içerisine yarım çay bardağı un, 3 yemek kaşığı buğday nişastası ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ederek tencereyi ocağa alın. Ocak üzerinde bunları karıştırarak koyu bir kıvam almasını bekleyin. Koyu bir kıvama gelen muhallebinin altını kapatın ve soğumadan içerisine 1 paket vanilya ve 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyerek karıştırın.

muhallebi

Pişen muhallebiyi servis kaplarına alarak soğumasını bekleyin. Soğuyan muhallebiyi muz ve Antep fıstığı ile süsleyin.

Muhallebi yapmanın püf noktası

Her işin bir püf noktası olduğu gibi mutfakta da sayısız püf nokta vardı. Birbirinden lezzetli muhallebiler yapmak içi tarifleri uygulamadan önce vereceğimiz püf noktasını bilmeniz daha yararlı olacaktır. Bu püf nokta sayesinde tutturulması zor olan o muhallebi kıvamını kolaylıkla yakalayacaksınız. Muhallebiyi yaparken en dikkat etmeniz gereken nokta nişastayı süte iyice yedirmek olacaktır. Nişasta ile sütün iyice karıştığına emin olun.

Muhallebinin kıvamını daha iyi yapmak istiyorsanız son aşamada küçük bit miktar tereyağı ilave edebilirsiniz. Bu tereyağı sayesinde muhallebiniz daha yumuşak bir kıvamda olacaktır. Fakat muhallebinin kıvamının daha yoğun olmasını istiyorsanız bunun içinde bir püf noktamız bulunmaktadır. Muhallebisinin kıvamı yoğum yapmak isteyen kişiler tüm malzemeleri karıştırırken daha ocağa almadan bu kabın içerisine bir adet yumurta sarısı ekleyebilirler.

Muhallebinin kıvamı tutmazsa ne yapılmalıdır?

Muhallebinin o leziz tadı kıvamından gelmektedir. Fakat bezen tüm malzemeler sırasıyla ve tamamen doğru ölçülerle konulmuş olsa dahi kıvamı tam olarak tutmayabilir. Bu durumlarda ya aşırı sulu bir muhallebi ya da aşırı yoğun kıvamda bir muhallebi ortaya çıkmaktadır. Eğer kıvamı tam olarak tutmadıysa bunun içinde bir önerimiz olacaktır. Muhallebiniz eğer yapım aşamasındaysa ve oldukça sıvı bir durumda ise muhallebiye bağlayıcı bir ürün ilave etmeniz gerekmektedir. Muhallebinin kıvamı katı olduysa ve hala yapım aşamasındaysanız kıvamını kurtarmak oldukça kolaydır. Bunun için su veya süt ekleyerek muhallebinizin koyu kıvamını açabilirsiniz.

Yanıtla