Paslanmaz Rulo

Gerek evlerde gerek ise iş yerlerinde yeteri konforun sağlanması için bazı ürünler vardır. Bu ürünler sayesinde gerek hijyen gerek ise işlevsel anlamda pozitif bir artış sağlanıyor. İşte paslanmaz rulo ürünü de bu ürünlerin içerisinden gösterilebilecek en iyi örneklerden biridir. Paslanmaz rulolar, yüksek alaşım ve çelik ağırlıklı yapıdadırlar. Çelik ailesinde bulunan bu ürün yaklaşık %10.5 kadarlık bir oranda krom barındırır. Bu alaşım sayesinde aşındırıcı kimyasallardan korunabildiği gibi atmosferden de korunabilmektedir. Harici bir koruma malzemesi gerektirmediği için maliyet ve kullanım kolaylığı açısından gözde bir üründür.

paslanmaz boru

Paslanmaz Rulo Kategori ve Çeşitleri

Paslanmaz rulo tarihine değinildiğinde 1913 yılında İngiliz asıllı Harry Brearly tarafından keşfedildiği görülmektedir. Yaptığı bir deneyde yaklaşık %12 krom barındırarak korozyon direncinde artış olduğunu gözlemler ve üretmeye başlar. Günümüz koşullarında paslanmaz rulodaki krom oranı %10.5 seviyesine sahip olurlar. Bu sayede kaynaklı çelik etrafına kendini yenileyebilme özelliğine sahip bir tabaka oluşur ve çeliğin paslanmasını engelleyerek çokça kullanılan bir ürün haline getirir. Paslanmaz rulolar kategorileri itibariyle 5 farklı grupta incelenebilir. Bu 5 grup şu şekildedir;

  1. Ostenitik Rulo
  2. Ferritik Rulo
  3. Dublex Rulo
  4. Çökelme Rulo
  5. Matenzitik Rulo

Paslanmaz rulolar tercih edileceğinde 5 kategori içinden seçim yapılır. Her kategorinin içinde de farklı çeşitler bulunur. Toplamda yaklaşık olarak 60’a ulaşır. Tüm paslanmaz rulo kategori ve çeşitlerine göz atmak için Karaca Paslanmaz sitesine bakabilirsiniz. Fiyatlar hakkında detaylı bilgilendirmeyi de müşteri temsilcileri yapacaklardır.

Paslanmaz Rulo Hakkında

Paslanmaz rulolar gerek hijyen açısından gerek temizlik açısından gerekse estetik bir görüntüye sahip olma açısından oldukça kullanışlı ürünlerdir. Paslanmaz rulo ürünleri piyasada bolca bulunmaktadır fakat her yerde farklı kaliteye sahiptir. Buradaki krom oranı büyük önem taşımaktadır. Paslanmaz özelliği krom alaşımı ile meydana geldiği için satın alırken doğru sitelerin tercih edilmemesi durumunda memnuniyetsizlik yaratabilir. Paslanmaz rulo satın alınacağı zaman https://www.karacapaslanmaz.com/paslanmaz-rulo bu siteye göz atarak en kaliteli ve en ucuz ürünlere ulaşabilirsiniz. Fiyatlar ve diğer tüm detaylar için müşteri yetkilisine ulaşmanız yeterli olacaktır.

Yanıtla